UUTISKIRJE RUOKAYRITYKSILLE – PELLOLTA PÖYTÄÄN |
Tervetuloa Yrityssalon ruokayrityksille suunnatun uutiskirjeen lukijaksi! Jalostamme kanssanne ja avuksenne uusia aihioita liiketoimintaan. Teemoinamme ovat edelleen teknologian hyödyntäminen, liiketoimintaosaaminen, ruokayrityksen kansainvälistyminen ja vaihtoehtoiset rahoituskanavat. Tässä muutamia näytteitä ajankohtaisista teemoista, uusista mahdollista kumppanuuksista ja tulevista tapahtumista! Mikäli et jatkossa halua Yrityssalosta vastaavia viestejä, ilmoitathan siitäkin meille => hilkka.halla@yrityssalo.fi |
SISÄLLYS |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1. Elintarvikeyritykset haluavat kasvaa |
|
Elintarvikeyritykset haluavat kasvaa Kuluttajalähtöisyys ja uudistuminen korostuvat kiihtyvällä tahdilla muuttuvassa kotimaisessa ja kansainvälistyneessä liiketoimintaympäristössä. Parhaat mahdollisuudet alan kasvuun ovat viennin kehityksessä. Tuoreen toimialakatsauksen mukaan investoinnit ja tuotetarjonnan kehittäminen ovat käytetyimmät keinot uudistaa toimintaa pk-yritysbarometrin mukaan. Uusiutumista on haettu myös toimintojen kehittämisestä ja henkilöstön rekrytoinneista, ja kehittämistarpeissa korostuvat myynti ja markkinointi. Elintarviketeollisuus on jatkossakin merkittävä toimiala Suomessa. Kotimainen kysyntä on sen kivijalka. Kasvu syntyy pääosin viennin lisääntymisestä. Toimialaraportti kokonaisuudessaan löytyy täältä. |
Siirry kirjeen alkuun
|
2. Yrityksesi tuotteita myyntiin matkamessuille Helsinkiin 17.-19.1.2020? |
|
Lounais-Suomen matkailualan toimijat ovat koonneet voimansa yhteen ja osallistuvat messujen suurimmalle ja sykkivimmälle yhteisosastolle (reilu 1 000 m2) yhdessä jo neljännen kerran. Osastolla on mukana 12 kuntaa/kaupunkia ja yli 100 matkailualan yritystä. Salosta mukana on lukuisia yrityksiä ja ohjelmaa, joka houkuttelee asiakkaita osastolle. Yksi osaston vetonauloista on yhteinen kauppa, jossa on myynnissä paikallisia elintarvikkeita, kädentaitajien tuotteita ja muita paikallistuotteita. Kaupan toiminnasta, tuotteiden esillepanosta ja myynnistä, maksuliikenteestä ja kaupan edustalla olevista maistatuspisteistä vastaa Maria Pick ja mikäli olet kiinnostunut saamaan tuotteesi kauppaan myyntiin, ole suoraan yhteydessä Mariaan. Lue ensin nämä asiat sovitusta yhteistyöstä: Kauppiaana toimii Maria Pick, jonka kanssa sovitaan suoraan kaikki kauppaan liittyvät asiat. Maria puh 050 557 4225, marialeena.pick@gmail.com Myydyistä tuotteista 20% comissio kauppiaalle. Jokainen vastaa mahdollisesta hävikistä itse. Jokainen hoitaa myytävät tuotteet kauppaan ja hoitaa myymättömien tuotteiden kuljetuksen takaisin. Maria ilmoittaa myyntitiedot jälkikäteen ja yrittäjä laskuttaa sen tiedon mukaan Marian yritystä huomioiden sovitun yo. comission. Kaupan edustalla on maistatuspisteitä, jotka toimivat erinomaisina esittely- ja myynninedistämispisteinä. Kysy Marialta hyvissä ajoin vapaita aikoja. Lisätietoja:maija.pirvola@yrityssalo.fi |
Siirry kirjeen alkuun
|
3. Yritykset etsivät kumppaneita |
|
Yrityssalon uutiskirjeen avulla voimme auttaa yrityksiä etsimään kumppanuuksia vahvistamaan liiketoimintaansa. Jos kiinnostuksesi herää, ota yhteys suoraan toimeksiantaneeseen yritykseen. Yritykset voivat edetä kumppanuudessaan keskenään sopimalla tavalla. Seuraavat ruoka-sektorin toimijat haluavat löytää lisää voimaa bisnekseensä. |
Varastotilaa ja logistiikkapalvelua Salon Logistiikka Ky tarjoaa Salon Meriniityssä vapaata varastotilaa noin 200 lavalle, joiden max. korkeus on 1.2m. Varastopalvelun lisäksi myös oma kuljetuskalusto, jolla voi tehdä nopeasti varastosiirtoja, sekä lähetysten asiakas toimituksia. Lisätietoa Katariina Koivuniemi puh. 0400 920 830 toimisto@salonlogistiikka.com Etsitään kasviproteiinituotteiden valmistajaa Gary Renegade Oy etsii kotimaiselle kasviproteiinille jatkojalostajia, einesvalmistajia, sopimuspakkaajia yms. Raaka-aine tarjotaan halutussa muodossa, sekä apua reseptiikan luonnissa. Tuote soveltuu eläinperäisen proteiinin ja soijan korvaajaksi lähes kaikissa tuotteissa. Lisätietoja Jarmo Lipasti 045 128 1530 jarmo.lipasti@garyrenegade.fi Etsitään maahantuojaa tuore-oliiviöljyille Salolaistaustainen yrittäjä etsii maahantuojaa tuore-oliiviöljylle, jonka tuotantoon hän osallistuu Espanjassa. Lisätietoja Ville Witka 0500 436 630 tai ville@witka.com |
Siirry kirjeen alkuun
|
4. Monipuolinen osaaminen tukee liiketoiminnan uudistumista |
|
Tuotannon täydellinenkään osaaminen ei yksin riitä liiketoiminnan uudistamiseen. Halu yrittäjämäiseen toimintaan vaikuttaa vahvasti siihen, miten yrittäjä havaitsee liiketoimintamahdollisuuksia ympäristössään. Kun toimintaympäristö muuttuu, pitää yrityksen liiketoiminnan muuttua. Yrittäjiltä tarvitaan erilaisia yhdistelmiä yrittäjämäisistä kyvykkyyksistä: markkinoiden ymmärtäminen, tuoteinnovaatiot, ideoiden jalostaminen toiminnaksi, toimintaympäristön havainnointi liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamiseksi ja strategioiden täsmentäminen. Aiheesta lisää Turun yliopiston kauppakorkeakoulun tutkimuksesta, joka on tehty puutarhasektorin pienten yritysten liiketoimintamallin uudistumisesta |
Siirry kirjeen alkuun
|
5. Videotallenteita Yrityssalon syksyn 2019 tarjonnasta |
|
Voit tutustua tapahtumiemme antiin tai kerrata sinua puhutelleita ajatuksia youtube-kanavaltamme. https:// Kuvaukset ja tallenteet on tehty yhteistyössä Salon seudun koulutuskuntayhtymän datanomiopiskelijoiden kanssa. |
Siirry kirjeen alkuun
|
6. Ruoka-alan tapahtumia maakunnassamme |
|
Ruoka-alan yrityksille on tarjolla paljon muitakin tapahtumia ja infoa. |
Siirry kirjeen alkuun
|
7. TäsmäViljely-foorumi 5.3.2020 |
|
Salossa järjestetään 5.3.2020 Täsmäviljelyfoorumi. Tapahtuma koostuu mesusuita ja seminaarista ja sen järjestämisestä vastaavat Kuluttajat ruokatalouden keskiössä –hanke, Toivon Tila ja Hämeen Ammattikorkeakoulu. Täsmäviljelyfoorumi suunnataan kaikille eteläsuomalaisille kehityshaluisille maatilayrittäjille, tuotteensa laatuun panostaville elintarvikejalostajille ja alalle teknologiapalveluita tuottaville yrityksille. Lisätietoja hilkka.halla@yrityssalo.fi |
Siirry kirjeen alkuun
|
8. KulTa -projekti tarjoaa tietoa ja uusia ajatuksia yritysten kasvuun pellolta pöytään |
|
Suomalaisen ruoka-alan yrityksen – viljelijästä kauppiaaseen – menestyksen kansainvälistyvässä kilpailussa ratkaisee se, miten osaamme vastata kysynnän muutoksiin ja myös ennakoida muutoksia. Elintarvikeketju on muuttumassa verkostomaiseksi, kuluttajakeskeiseksi toimintaympäristöksi, jossa turvallisuuden ja terveellisyyden merkitys kasvaa. Alan uudistumista vievät voimakkaasti eteenpäin 1) digitalisaatio 2) uudet tuotanto- ja jakeluteknologiat 3) uudenlaiset palvelulliset liiketoimintamallit. Turvallisen ruokaan tarvitaan laadukkaat ja jäljitettävät raaka-aineet ja monipuolinen osaajien verkosto. Yrityssalo tarjoaa alan yrittäjille ajankohtaispäiviä, retkiä ja liiketoiminnan uudistamiseen tähtääviä klinikoita, tapaamisia ja liiketoiminnan sparrausta. Hankkeen palvelut ovat osallistujille maksuttomia. KulTa-hanke rahoitetaan Varsinais-Suomen alueella Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Varsinais-Suomen Ely-keskuksen päätöksellä. Toimintaa koordinoi Turun yliopiston Brahea-keskus. Yrityssalossa toimintaa organisoi ja toteuttaa projektipäällikkö Hilkka Halla ja ruoka-alan vastuuhenkilönä toimii Jukka Heinonen. Ota yhteyttä meihin, kun haluat kyseenalaistaa omaa liiketoimintaasi tai eväitä uuden etsimiseen. Hilkka | hilkka.halla@yrityssalo.fi | puh 050 526 2081 |
Siirry kirjeen alkuun |
Yrityssalo Oy | Joensuunkatu 7
| 24100 Salo | p. 044 778 2142 | www.yrityssalo.fi |
|