Siirry uutiskirjearkistoon.
UUTISKIRJE RUOKAYRITYKSILLE – PELLOLTA PÖYTÄÄN
Tervetuloa Yrityssalon ruokayrityksille suunnatun uutiskirjeen lukijaksi!

Jatkamme Yrityssalossa ajankohtaisen tiedon etsintää. Mielellämme jalostaisimme kanssanne ja avuksenne uusia aihioita liiketoimintaan. Teemoinamme ovat edelleen teknologian hyödyntäminen, liiketoimintaosaaminen, ruokayrityksen kansainvälistyminen ja vaihtoehtoiset rahoituskanavat.
Tässä muutamia näytteitä tulevista tapahtumista, ajankohtaisista teemoista ja uusista mahdollista kumppanuuksista!

Mikäli et jatkossa halua Yrityssalosta vastaavia viestejä, ilmoitathan siitäkin meille => hilkka.halla@yrityssalo.fi
SISÄLLYS
1.Paikallisilla elintarvikkeilla kansainvälisille markkinoille | 30.10.2019 | Salo
2.Opintomatka Empack -pakkaus- ja logistiikkamessuille 7.11
3.Katse yrityksen rahoitukseen | 19.11.2019 | Salo
4.Uusia mahdollisuuksia kertoa erityisosaamisestasi
5.Lähde mukaan pilottiin, joka tuo yhteen ruoan tuottajat ja ostajat
6.Ruoka-alan tapahtumia maakunnassamme
7.KulTa -projekti tarjoaa tietoa ja uusia ajatuksia yritysten kasvuun pellolta pöytään
 

1. Paikallisilla elintarvikkeilla kansainvälisille markkinoille | 30.10.2019 | Salo
Paikallisilla elintarvikkeilla kansainvälisille markkinoille!

Ruokamarkkina on kansainvälinen ja suomalaiset elintarvikkeet kiinnostavat maailmalla! Pohjoisen puhtaasta luonnosta peräisin olevat maistuvat raaka-aineet, korkea osaaminen ja hygieeninen laatu ovat suomalaisen ruoan vahvuuksia, joiden varassa elintarvikealan vientiin haetaan nyt kasvua.

Salon IoT Campuksella järjestetään ke 30.11 klo 15-20 kaikille elintarvikealan viennistä kiinnostuneille avoin informaatio- ja inspiraatio-tilaisuus. Esillä erityisesti kasviproteiiniin, marja- ja hedelmäjalosteisiin sekä luomutuotteisiin liittyviä vientimarkkinoita ja kasvun avaimia. Lisäksi tarjolla on tuotenäyttely, josta voi napata mukaansa käytännön ideoita ja uusia tuulia tuotekehitykseen sekä tutustua maailmalla vallitsevaan kilpailutilanteeseen. Ruokaviraston vientijaoston asiantuntijat ovat mukana tilaisuudessa vastaamassa vientisäädöksiin ja viranomaistoimintaan liittyviin kysymyksiin. Illan päätteeksi kuullaan paikallisten yritysten vientikokemuksista ja/tai –tavoitteista.


Tervetuloa elintarvikkeiden viennistä kiinnostuneet yritykset ja yhteistyökumppanit!

Etäosallistuminen mahdollista. Lähetämme linkin ilmoittautuneille etäosallistujille.
Osallistuminen maksutta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Varsinais-Suomessa toimivat ruoka-alan kehittämishankkeet:
Kuluttajat ruokatalouden keskiössä (KulTa), Laatumarja, Luomumpi Varsinais-Suomi, Menestyvä maatila ja Vastuullista proteiinia pöytään.

Lisätietoja: hilkka.halla@yrityssalo.fi ja sanna.vahamiko@utu.fi
Siirry kirjeen alkuun
2. Opintomatka Empack -pakkaus- ja logistiikkamessuille 7.11

Lähde mukaan maakunnan yrittäjien yhteisretkelle tutustumaan tulevaisuuden pakkausalaan,
tapaamaan kollegoita ja löytämään uusia kontakteja!

Tapahtuma tarjoaa laajan kattauksen tulevaisuuden pakkausratkaisuihin ja antaa uusia näkökulmia koko pakkausalaan.
Bussi Halikosta Design Hillin pihalta lähtee klo 8.10. Paluu n. klo 16.30.

Messukeskuksessa on näytteilleasettajien lisäksi huippuohjelmaa mm. kuluttajien pakkauskokemuksesta, digitaalisesta kaupankäynnistä ja pakkauslogistiikasta.

Messukeskuksessa järjestetään samaan aikaan myös teknologiamessut!

Retki on maksuton. Lisätietoja: heidi.jaakkola@ukipolis.fi, 044 773 2212

Retken järjestää maakunnallinen Kuluttajat ruokatalouden Keskiössä -hanke.
Siirry kirjeen alkuun
3. Katse yrityksen rahoitukseen | 19.11.2019 | Salo

Katsaus tämänhetkisiin yritystoiminnan rahoitus- ja tukimahdollisuuksiin. Aiheina ovat mm. joukkorahoitetut yrityslainat, pankin rahoitusnäkökulmat, enkelisijoittajan rahoitusehdot, Elyn maaseuturahoitus ja mielenkiintoinen yrityscase.

Aika: ti 19.11.2019 klo 16.00 – n. 20.00
Paikka: Salo IoT Campus, Joensuunkatu 7, Salo
Kenelle: Tilaisuus on suunnattu kasvuhaluisille, myös maaseudulla toimiville yrityksille ja kaikille muillekin aiheista kiinnostuneille.
Osallistuminen on maksutonta mutta edellyttää ennakkoon ilmoittautumista 15.11 menn. Kahvitarjoilu.

Etäosallistuminen mahdollista Yrityssalon Youtube-kanavan kautta. Kerro toiveesi etäosallistumisesta ilmoittautumislomakkeen "ruokavaliot" kohdassa, niin lähetämme linkin.

Tapahtuman järjestää Kuluttajat Ruokatalouden keskiössä –hanke.
Siirry kirjeen alkuun
4. Uusia mahdollisuuksia kertoa erityisosaamisestasi

Yrityssalo tekee kiinteää yhteistyötä Turun Yliopiston organisoiman ruoka-alan monitieteisen Food Tech Platform Finlandin kanssa. Jos haluat tuoda julki omaa ruoka-alalla sovellettavissa olevaa luonnontieteellistä, teknistä, liiketaloudellista yms. osaamista tutustu Tech Platformin tuoreeseen uutiskirjeeseen.

Siirry kirjeen alkuun
5. Lähde mukaan pilottiin, joka tuo yhteen ruoan tuottajat ja ostajat

Haluamme edistää ruoka-alalla toimivien teknologiayritysten palvelukehitystä. Näin ruoka-yrityksemme saavat entistäkin monipuolisempia työkaluja liiketoimintansa kehittämiseen.

Empirica Finland kehittää elintarvikkeiden suoramyyntiä helpottavaa digitaalista alustaa. Yrityksen tavoitteena on lisätä lähiruoan kysyntää ja tarjontaa kohtauttamalla myyjät ja ostajat. Toisena tavoitteena on automatisoida osto-/myyntiprosessia ja näin vapauttaa yrittäjien työaikaa muihin tehtäviin.

Empirica Finland etsii nyt projektiin osallistujiksi varsinaissuomalaisia elintarvikealan yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita joko myymään tai ostamaan lähellä tuotettuja elintarvikkeita. Mikäli olet kiinnostunut kokeilemaan uudenlaista myyntikanavaa, ota yhteyttä Jan Borgelin, Empirica Finland Oy, jan@empirica.fi Kokeilu on yrityksille maksuton.
Siirry kirjeen alkuun
6. Ruoka-alan tapahtumia maakunnassamme
Ruoka-alan yrityksille on tarjolla paljon muitakin tapahtumia ja infoa.
Siirry kirjeen alkuun
7. KulTa -projekti tarjoaa tietoa ja uusia ajatuksia yritysten kasvuun pellolta pöytään
Suomalaisen ruoka-alan yrityksen – viljelijästä kauppiaaseen – menestyksen kansainvälistyvässä kilpailussa ratkaisee se, miten osaamme vastata kysynnän muutoksiin ja myös ennakoida muutoksia. Elintarvikeketju on muuttumassa verkostomaiseksi, kuluttajakeskeiseksi toimintaympäristöksi, jossa turvallisuuden ja terveellisyyden merkitys kasvaa.

Alan uudistumista vievät voimakkaasti eteenpäin
1) digitalisaatio
2) uudet tuotanto- ja jakeluteknologiat
3) uudenlaiset palvelulliset liiketoimintamallit. Turvallisen ruokaan tarvitaan laadukkaat ja jäljitettävät raaka-aineet ja monipuolinen osaajien verkosto.

Yrityssalo tarjoaa alan yrittäjille ajankohtaispäiviä, retkiä ja liiketoiminnan uudistamiseen tähtääviä klinikoita, tapaamisia ja liiketoiminnan sparrausta. Hankkeen palvelut ovat osallistujille maksuttomia.

KulTa-hanke rahoitetaan Varsinais-Suomen alueella Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Varsinais-Suomen Ely-keskuksen päätöksellä. Toimintaa koordinoi Turun yliopiston Brahea-keskus. Yrityssalossa toimintaa organisoi ja toteuttaa projektipäällikkö Hilkka Halla ja ruoka-alan vastuuhenkilönä toimii Jukka Heinonen.

Ota yhteyttä meihin, kun haluat kyseenalaistaa omaa liiketoimintaasi tai eväitä uuden etsimiseen.

Hilkka | hilkka.halla@yrityssalo.fi | puh 050 526 2081
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. 044 778 2142www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.