Siirry uutiskirjearkistoon.
UUTISKIRJE RUOKAYRITYKSILLE – PELLOLTA PÖYTÄÄN
Tervetuloa Yrityssalon ruokayrityksille suunnatun uutiskirjeen lukijaksi!

Jalostamme kanssanne uusia aihioita liiketoimintaan. Teemoinamme ovat teknologian hyödyntäminen, liiketoimintaosaaminen, ruokayrityksen kasvu ja vaihtoehtoiset rahoituskanavat.
Tässä muutamia näytteitä ajankohtaisista teemoista, uusista mahdollista kumppanuuksista ja tulevista tapahtumista!

Mikäli et jatkossa halua Yrityssalosta vastaavia viestejä, ilmoitathan siitäkin meille => hilkka.halla@yrityssalo.fi
SISÄLLYS
1.Miten digiteknologia voi parantaa ruokayrityksen kannattavuutta?
2.Kumppaniksi Lahnajärven uuteen tilapuotiin ja taukopaikalle?
3.Miten saada asiakkailta rahat tilille? - Apua maksuliikenteen ohjelmistojen valintaan
4.Uusi työaikalaki – miten varaudun muutoksiin?
5.TäsmäViljely-Foorumi - Tiedolla tulosta ruokaketjuun
6.Ruoka-alan tapahtumia maakunnassamme
7.Uutta virtaa yritystoimintaan Starttaamosta!
8.KulTa -projekti tarjoaa tietoa ja uusia ajatuksia yritysten kasvuun pellolta pöytään
 

1. Miten digiteknologia voi parantaa ruokayrityksen kannattavuutta?
Kokosimme katsauksen eri teknologioiden mahdollisuksista ruokayrityksen liiketoiminnan eri osissa - asiakasarvon luomisesta raaka-aineen hankinnan valintoihin.
Tutustu videoon ja kerro, miten millaisia pullonkauloja omassa toiminnassasi olet havainnut. Etsitään yhdessä mahdollisia ratkaisuja, jotta voit keskittyä liiketoiminnassasi merkityksellisimpiin asioihin.

Siirry kirjeen alkuun
2. Kumppaniksi Lahnajärven uuteen tilapuotiin ja taukopaikalle?
Info- ja verkostoitumistilaisuus tiistaina 18.2. klo 17-20
Paikka: Lahnajärven taukopaikka, Helsingintie 3276, Salo
Tule kuulemaan liiketoiminnallisen yhteistyön mahdollisuuksista pian avattavassa Lahnajärven taukopaikassa.
Yrittäjä kertoo tilaisuudessa, miten paikalliset tuotteet ja palvelut tukevat hänen suunnittelemaansa liiketoimintaa.

Keskustelun pohjaksi esitykset
- Olli Repo, Uudenmaan Ruoka: Kokemuksia lähiruokapisteistä ja yritysten yhteistyömalleista.
- Maija Pirvola, Yrityssalo: Ruokamatkailun ajankohtaiset trendit
- Margot Wikström, Ruoka-artesaani: Artesaaniherkut valloittavat varmalla laadullaan

Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautumiset 16.2. mennessä
Lisätietoja: hilkka.halla@yrityssalo.fi
Tilaisuuden järjestää Kuluttajat RuokaTalouden keskiössä-hanke.
Siirry kirjeen alkuun
3. Miten saada asiakkailta rahat tilille? - Apua maksuliikenteen ohjelmistojen valintaan
Tiistaina 3.3. klo 16.30 - 19 Infotilaisuus pienyrittäjille
Paikka: IoT Campus Merikaari , Joensuunkatu 7, Salo
Tilaisuus on suunnattu pienille yrityksille, jotka etsivät selkeää ja helppoa, omaan liiketoimintaansa sopivaa maksujärjestelmää.

Tilaisuudessa Turun AMK -digitradenomiopiskelijat Sanna Räikkönen ja Eemil Peltola esittelevät yleisimpien PK-yritysten käyttämien kassa- ja maksuliikenneohjelmistojen ominaisuuksia. Tule kuulemaan, millaisia eroja järjestelmillä on. Mitä asioita kannattaa huomioida, kun valitset yrityksellesi ohjelmistoa?

Tilaisuudessa kuullaan ohjelmistojen käyttäjien kokemuksia:
- Sujuvaa talouden hallintaa ja yhteispeliä- tilitoimiston näkökulma, Riikka Laakio, Oikia Oy
- Yrittäjän kokemuksia ohjelmiston käytettävyydestä
- Pankin palvelut yrityksen maksuliikenteen hoitamisessa. Teuvo Rantanen, Maksuliikennepäällikkö, Lounaismaan Osuuspankki

Lisätietoja: hilkka.halla@yrityssalo.fi
Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautumiset 28.2. mennessä.
Tilaisuuden järjestää Kuluttajat ruokatalouden keskiössä -hanke.


15548.jpg
Siirry kirjeen alkuun
4. Uusi työaikalaki – miten varaudun muutoksiin?
Aika: ke 4.3.2020 klo 16.30 – n. 18.00
Paikka: IOT Campus, Merikaari, Joensuunkatu 7, Salo.

Tilaisuudessa käsittellään käytännönläheisesti uutta työaikalakia: joustoja ja niiden suhdetta ylityöhön sekä työaikajärjestelyiden soveltuvuutta eri työtehtäviin. Lisäksi käymme läpi, mitä työnantajan on erityisesti huomioitava sopiessaan joustojen käyttöönotosta työntekijän kanssa tai paikallisesti.

Asiantuntijoina lakimiehet Sanna Lundström ja Anu Vormisto, KPMG Oy Ab

Lisätietoja: armi.metsanoja@yrityssalo.fi

Osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää ennakkoon ilmoittautumista viimeistään 2.3. mennessä.

15547.jpg
Siirry kirjeen alkuun
5. TäsmäViljely-Foorumi - Tiedolla tulosta ruokaketjuun
Torstaina 5.3. klo 10-16.
Paikka : Astrum-keskus, Salorankatu 5-7, Salo
Maksuton messu- ja seminaaritapahtuma ruokaketjun ammattilaisille.
Tapahtuma koostuu messuosastoista ja seminaarista. Paikalla on yli 20 eri tyyppistä täsmäviljelyyn keskittyvää tai sitä hyödyntävää maatalousalan yritystä ja muita aiheen asiantuntijatahoja.

Tapahtuman yhteydessä järjestettävässä seminaarissa esitellään ja haastetaan täsmäviljelyteknologian avulla syntyviä mahdollisuuksia elintarvikeketjun kannattavuuden ja kuluttajalähtöisyyden vahvistamiseksi.

Tarkempaa ajantasaista informaatiota messuosastoista ja yrityksistä löytyy
Seminaarin ohjelma löytyy
Ilmoittautuminen 2.3. mennessä

Tapahtuman järjestävät Toivon Tila, Yrityssalo/ Kuluttajat ruokatalouden keskiössä –hanke ja Hämeen ammattikorkeakoulu/Mustiala
Lisätietoa hilkka.halla@yrityssalo.fi

Ilmainen kahvitarjoilu ja omakustanteinen lounas.
Tervetuloa

15546.png
Ruoan turvallisuus ja jäljitettävyys alkaa raaka-aineiden tarkasta tuotannosta. TäsmäViljely-foorumi kokoaa uusimman teknologian ja ruokaketjun ammattilaiset.
Siirry kirjeen alkuun
6. Ruoka-alan tapahtumia maakunnassamme
Ruoka-alan yrityksille on tarjolla paljon muitakin tapahtumia ja infoa.
Siirry kirjeen alkuun
7. Uutta virtaa yritystoimintaan Starttaamosta!
Starttaamo-valmennus, jossa neljän illan aikana voit löytää uusia ajatuksia liiketoimintasi perusteisiin.

Valmennuskokonaisuus on tarkoitettu sekä toimiville että yrittäjyyden alkuvaiheessa oleville tai toimintaansa aloitteleville yrittäjille. Starttaamossa saat käytännönläheisiä neuvoja ja vinkkejä toimintasi kehittämiseen sekä verkostoidut myös uusien yrittäjäkollegojen kanssa.

Teemat ja aikataulut:
Ilta 1: Ma 2.3. klo 16.30 – 20.00 Verkostoituminen ja Viestintä
Ilta 2: Ma 9.3. klo 16.30 – 20.00 Myynti ja mainonta
Ilta 3: Ma 16.3. klo 16.30 – 20.00 Asiakaspalvelu ja kannattavuus
Ilta 4: Ma 23.3. klo 16.30 – 20.00 Työhyvinvointi ja Arjen johtajuus

Lisätietoja: Armi Metsänoja, 044 546 0039, armi.metsanoja@yrityssalo.fi

Osallistuminen: Valmennusillat pidetään IoT Campuksella. Osallistuminen valmennuskokonaisuuteen on maksutonta, mutta edellyttää ennakkoon ilmoittautumista 28.2.

Siirry kirjeen alkuun
8. KulTa -projekti tarjoaa tietoa ja uusia ajatuksia yritysten kasvuun pellolta pöytään
Suomalaisen ruoka-alan yrityksen – viljelijästä kauppiaaseen – menestyksen kansainvälistyvässä kilpailussa ratkaisee se, miten osaamme vastata kysynnän muutoksiin ja myös ennakoida muutoksia. Elintarvikeketju on muuttumassa verkostomaiseksi, kuluttajakeskeiseksi toimintaympäristöksi, jossa turvallisuuden ja terveellisyyden merkitys kasvaa.

Alan uudistumista vievät voimakkaasti eteenpäin
1) digitalisaatio
2) uudet tuotanto- ja jakeluteknologiat
3) uudenlaiset palvelulliset liiketoimintamallit. Turvallisen ruokaan tarvitaan laadukkaat ja jäljitettävät raaka-aineet ja monipuolinen osaajien verkosto.

Yrityssalo tarjoaa alan yrittäjille ajankohtaispäiviä, retkiä ja liiketoiminnan uudistamiseen tähtääviä klinikoita, tapaamisia ja liiketoiminnan sparrausta. Hankkeen palvelut ovat osallistujille maksuttomia.

KulTa-hanke rahoitetaan Varsinais-Suomen alueella Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Varsinais-Suomen Ely-keskuksen päätöksellä. Toimintaa koordinoi Turun yliopiston Brahea-keskus. Yrityssalossa toimintaa organisoi ja toteuttaa projektipäällikkö Hilkka Halla ja ruoka-alan vastuuhenkilönä toimii Jukka Heinonen.

Ota yhteyttä meihin, kun haluat kyseenalaistaa omaa liiketoimintaasi tai eväitä uuden etsimiseen.

Hilkka | hilkka.halla@yrityssalo.fi | puh 050 526 2081
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. 044 778 2142www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.