Siirry uutiskirjearkistoon.
Korkeakoulu-yritys -yhteistyöstä uutta kasvua yrityksille
Yritysten ja korkeakoulujen yhteistyössä piilee potentiaalia. Yksi korkeakoulujen perustehtävistä on tuottaa yhteiskunnalle osaajia, joilla on tiedot, keinot ja asenne nopeasti muuttuvan liiketoimintaympäristön haasteiden ratkomiseen.

Mikäli et jatkossa halua tätä uutiskirjettä klikkaa uutiskirjeen alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta uutiskirjeen tilaus'.
SISÄLLYS
1.Ilmianna itsesi tutkimuskumppanina
2.Käytännön hyötyjä teollisen internetin ratkaisuista | 26.2 klo 8:30
3.Turku Future Technologies kumppaniksi salolaiselle yritykselle
4.3DTech hyvä esimerkki korkeakouluyhteistyöstä!
 

1. Ilmianna itsesi tutkimuskumppanina
Olemme kokoamassa salolaisille yrityksille suunnattua koostetta, josta selviää millaisia palveluja ja yhteistyön muotoja yrityksille on tarjolla eri korkeakouluista. Auta meitä suunnittelussa kertomalla millaista yhteistyötä on jo olemassa, millaisia kokemuksia ja millaisia tarpeita yrityksillä on liittyen korkeakouluyhteistyöhön.

Vastaamiseen menee vain hetki.
Kaikki vastauksensa jättäneet saavat tiivistetyn yhteenvedon ja johtopäätökset kyselyn tuloksista.
Siirry kirjeen alkuun
2. Käytännön hyötyjä teollisen internetin ratkaisuista | 26.2 klo 8:30

Kutsumme kiinnostuneita yrityksiä kehittämään ratkaisuja ja luomaan pohjaa teollisen internetin tutkimustyölle Salossa. Etsimme aiheita joita kehittämällä voi avautua lisäarvoa, uusia liiketoimintamahdollisuuksia, tehoa sekä kustannussäästöjä.

Oletteko ajatelleet ennakoivaa huoltoa, tuotteiden jäljitettävyyttä tai olosuhteiden seurantaa tuotteenne elinkaarella? Voisiko niistä syntyä, kustannussäästöjä tai uutta liiketoimintaa?
Tule keskustelemaan ja löytämään mahdollisuuksia kehittämiseen.

- Yritykset jotka voisivat hyödyntää teollisen internetin ratkaisuja tuotteensa elinkaarella
- Teollisen internetin ratkaisuja kehittäviä yrityksiä
- Kumppaneita korkeakouluista
Mukana on asiantuntija alustajia korkeakouluista, mutta tärkeistä on keskustella ja etsiä yhteistä aihetta tavoitetta.

Ensimmäinen tapaaminen on 26.2. klo 8.30 Salon IoT Campuksella mutta keskustelua voidaan hyvin käydä jo aikaisemminkin.

Siirry kirjeen alkuun
3. Turku Future Technologies kumppaniksi salolaiselle yritykselle

TFT:n kautta yritykset pääsevät ketterästi mukaan korkeakoulujen tutkimuspalveluihin

Kysymys voi olla esimerkiksi tuotteen tai tuotannon kehittämisestä, liiketoimintasuunnitelman päivittämisestä tai osaamisen kehittämisestä. Tämän jälkeen korkeakouluverkostosta haetaan oikeat osaajat. Mahdollisista jatkotoimenpiteistä ja projektin laajuudesta yritys ja korkeakoulu/t sopivat keskenään.

TFT-verkostoon kuuluu kahdeksan korkeakoulua: Aalto-yliopisto, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Tampereen teknillinen yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Novia sekä Turun ammattikorkeakoulu. Näistä jokainen on mukana omalla osaamiskärjellään.

Lisätietoa: Sofia Tuominen | 044 295 7767 | sofia.tuominen@businessturku.fi


Siirry kirjeen alkuun
4. 3DTech hyvä esimerkki korkeakouluyhteistyöstä!

3DTech Oy tekee tiivistä yhteistyötä korkeakoulujen kanssa niin tuotekehityksessä kuin liiketoiminnan kehittämisessäkin

Oletko ajatellut tuotantoasi tai vaikka tuotteittesi ja laitteittesi (vara)osia 3D-tulostettuna? Salolainen 3DTech Oy kehittää menetelmiä niin teollisuuden tuotantoon tulostamalla kuin biotulostukseen. Yrityksen perustajat kertovat, että yhteistyöprojektit korkeakoulujen kanssa ovat auttaneet heitä verkostoitumaan, kehittämään uusia tuotteita ja palveluja, sekä saamaan kapasiteettia tehokäyttöön. ”Kartoitamme myös vaihtoehtoja niin kumppanien kuin tilojen osalta liittyen visioomme tulevaisuuden tehtaasta jossa koko tuotantoprosessi on digitaalinen tilauksesta toimitukseen mukaan lukien tuotantorobotit ja autonominen logistiikka.” Yrityksen perustajat Tomi Kalpio ja Marko Piira kertovat yrityksen tulevaisuuden näkymistä.

”Oman teknologian kehittäminen on keskeistä, mutta panostamme yhtä vahvasti myös sopimusvalmistukseen ratkaisuliiketoiminnassa. Suurimmat toimittamamme sarjat ovat jo useita tuhansia kappaleita. Metallitulostimen yhteishankintavaihtoehtoja kartoitetaan parhaillaan korkeakoulujen ja yritysten sekä muiden Varsinais-Suomalaisten toimijoiden kanssa.” Tutkimusyhteistyö on tuonut 3DTechille lisää osaamispääomaa ja tunnettuutta, joka on pystytty muuttamaan asiakkuuksiksi. Yhteistyötä tehdään tälläkin hetkellä niin Yliopistojen, Ammattikorkeakoulujen kuin Ammattiopistojen kanssa esim. Tekes projekteissa, koulutusohjelmien suunnittelussa, opinnäytetöissä ja työharjoittelussa.

Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. (02) 778 73www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.