Siirry uutiskirjearkistoon.
UUTISKIRJE RUOKAYRITYKSILLE – PELLOLTA PÖYTÄÄN
Tervetuloa Yrityssalon ruokayrityksille suunnatun uutiskirjeen lukijaksi!

Vaihteleva sadonkorjuun kausi alkaa taittua hämärtyvään syksyyn ja tuloksen arviointiin. Me Yrityssalossa jatkamme tiedon etsintää ja ideoiden leipomista kanssanne, jotta saisimme ruokasektorin liiketoimintamahdollisuudet alueellamme vahvasti käyttöön ja tulokset kasvuun. Syksyn ja lähestyvän talven teemoina ovat edelleen teknologian hyödyntäminen, johtaminen, ruokayrityksen kansainvälistyminen ja vaihtoehtoiset rahoituskanavat.
Tässä muutamia näytteitä tulevista tapahtumista ja ajankohtaisista teemoista!

Mikäli et jatkossa halua Yrityssalosta vastaavia viestejä, ilmoitathan siitäkin meille => hilkka.halla@yrityssalo.fi
SISÄLLYS
1.Mitä talouden raportit kertovat -info | 2.10 Salo IoT Campus
2.Tehoja irti teknologiasta -tutustumisretki Tammelaan, HAMK Mustialan digiratkaisuihin 10.10.
3.Paikallisilla elintarvikkeilla kansainvälisille markkinoille 30.10
4.Maksuton klinikka helpottaa asiantuntijan ja ruokayrittäjän kohtaamista
5.FoodTech Platform Finland yhdistää ruokajärjestelmän tekijät, tutkijat ja kehittäjät
6.Ruoka-alan tapahtumia maakunnassamme
7.KulTa -projekti tarjoaa tietoa ja uusia ajatuksia yritysten kasvuun pellolta pöytään
 

1. Mitä talouden raportit kertovat -info | 2.10 Salo IoT Campus

Mitä talouden raportit kertovat? Ensiapua yrityksen tuloksen ymmärtämiseen

Asiaa yrittäjille tuloksen seurannasta, käytännönläheisesti - ammattilaisten avustamana.

Aika: 2.10 klo 17 - 20. Kahvitarjoilu klo 16.30.
Paikka: Salo IoT Campus; Merikaaren tilat. Joensuunkatu 7, Salo

Yrityksen talousraportit kertovat, missä kunnossa yritys on. Tule tutustumaan, mistä asioista luvut kertovat ja miten luvut muuttuvat, kun yrityksen toimintaa muutetaan. Talouden perusteet ovat samat toimialasta ja yhtiömuodosta riippumatta.
Tervetuloa myös maatilayrittäjät.
Etäosallistuminen mahdollista. Lähetämme linkin ilmoittautuneille etäosallistujille.

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Tilaisuuden järjestää Yrityssalo ja Kuluttajat ruokatalouden keskiössä –hanke.
Lisätietoja: hilkka.halla@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
2. Tehoja irti teknologiasta -tutustumisretki Tammelaan, HAMK Mustialan digiratkaisuihin 10.10.
Tule mukaan Tehoja irti teknologiasta- tutustumisretkelle Tammelaan tutustumaan HAMK Mustialan digiratkaisuihin 10.10.

Aika: to 10.10 klo 8.00 - 16.30
Kohde: Opintomatka HAMK Mustialaan. Maksuton yhteiskuljetus linja-autolla.

Mietitkö, miten teknologia voisi helpottaa sinua yrityksen päätöksenteossa? Haluatko tarkkuutta logistiikkaan ja tietoa tuotantopanosten käytöstä? Millaisia tuloksia syntyy, kun koulutila siirtyy luomuun?

Tervetuloa tutustumaan Mustialan koulutilan digiratkaisuihin, joiden avulla voidaan seurata polttoainekustannusta, optimoida rehulogistiikka, varmistaa viljelytoimien oikea-aikaisuutta, todentaa varastojen määrätä ja laatua sekä näin säästää työkustannuksia soveltamalla langatonta sensoriteknologiaa. Mustialan robottinavetassa seurataan teknologian avulla nautojen hyvinvointia ja olosuhteita ja selvitetään näiden vaikutusta tuotoksiin.

Iltapäivän tulosseminaarissa pohditaan, mitä tilan koetoiminnan tuloksista voidaan oppia.
Seminaarin järjestää HAMK Luomussa vara parempi-hanke.

Osallistuminen maksutta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Päivän aikana omakustanteinen lounas.

Lisätietoa: hilkka.halla@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
3. Paikallisilla elintarvikkeilla kansainvälisille markkinoille 30.10
Paikallisilla elintarvikkeilla kansainvälisille markkinoille!

Tervetuloa elintarvikkeiden viennistä kiinnostuneet yritykset ja yhteistyökumppanit!

Aika: ke 30.10 klo 15-20
Paikka: Salon IoT Campus, Merikaaren tilat. Joensuunkatu 7, Salo

Mitä yritykseltä vaatii kansainväliseksi kasvaminen? Aiheesta puheenvuoroja ja esimerkkejä tarjoavat Eeva-Liisa Lilja ja Jukka-Pekka Inkinen Fennopromo Oystä. Iltapäivän aikana esillä uusia tuotekehitysideoita ja markkinamahdollisuuksina – kärkinä tässä tilaisuudessa kasviproteiinituotteet, luomutuotteet, marja- ja hedelmäjalosteet.

Paikalla myös tuotenäyttely, jonka avulla voit tutustua maailmalla vallitsevaan kilpailutilanteeseen. Nappaa näyttelystä mukaasi käytännön ideoita ja inspiraatiota tuotekehitykseen. Mukana alueen ruokayrittäjiä kertomassa omista vientikokemuksistaan.

Etäosallistuminen mahdollista. Lähetämme linkin ilmoittautuneille etäosallistujille.
Osallistuminen maksutta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Varsinais-Suomessa toimivat ruoka-alan kehittämishankkeet:
Kuluttajat ruokatalouden keskiössä (KulTa), Laatumarja, Luomumpi Varsinais-Suomi, Menestyvä maatila ja Vastuullista proteiinia pöytään.

Lisätietoja: hilkka.halla@yrityssalo.fi ja sanna.vahamiko@utu.fi
Siirry kirjeen alkuun
4. Maksuton klinikka helpottaa asiantuntijan ja ruokayrittäjän kohtaamista

Yrityssalon klinikalla voit varata neuvottelun ongelmaasi perehtyneen asiantuntijan kanssa. Huhtikuussa aloitimme digitaalisten palveluiden teemalla. Digipalveluiden lisäksi klinikkapalvelua tullaan laajentamaan syksyn ja talven aikana mm. rahoitusasiantuntijoiden vastaanotoilla. Seuraa postiasi!

Kevään digiklinikkaan osallistuivat Hästön marja- ja vihannestilan Krista ja Janne Eriksson sekä Datasensen Jari Hakkarainen. Hästön tilalla Särkisalossa toimintaa uudistetaan ja kasvatetaan kuluttajaa kuunnellen ja erityisesti tuotteen laatuun panostaen. Kiihkeän kasvun aikana sää vaikuttaa tuotteiden laatuun – joskus jopa tuhoaa sadon. Vaikka yrityksen henkilöstö seuraa kasvuolosuhteita ilmasta ja maasta, ei manuaalisesti aina ehdi reagoida kriittisiin muutoksiin esim. hallaan tai kasvuston kuivumiseen riittävän nopeasti.

Yrityssalon järjestämällä digiklinikalla Krista ja Janne Eriksson saapuivat Datasensen Jari Hakkaraisen vastaanotolle. Klinikalla löytyi ”diagnoosi” olosuhteiden hallintaan. Erikssonit ja Hakkarainen laativat kevään aikana yhdessä ”hoitosuunnitelman”, jonka avulla Hästön tilan marjatunneleissa voidaan varmistaa langattoman sensoriteknologian avulla turvalliset kasvuolosuhteet ja hälytykset ennen kriisiä.

Palvelun jatkuminen klinikan jälkeen yritysten välillä riippuu siitä, löytyykö klinikalla yhteinen näkemys palvelutarpeesta ja saatavasta hyödystä. Yrityssalo auttaa selvittämään mahdollisiin investointeihin saatavissa olevaa rahoitusta, mutta ei voi maksaa asiantuntijan palkkioita.

Jos haluat tarjota asiantuntijuuttasi tai toivot ruokayritykseesi tietyn tyyppistä asiantuntijuutta, otathan yhteyttä hilkka.halla@yrityssalo.fi. Näin saamme klinikan palvelut vastaamaan yritysten tarvetta jatkossakin.
Siirry kirjeen alkuun
5. FoodTech Platform Finland yhdistää ruokajärjestelmän tekijät, tutkijat ja kehittäjät

Yrityssalo on mukana Turun yliopiston vetämässä ruoka-alan verkostossa http://www.foodtech.fi/. Tavoitteena on yhdistää monitieteisen tutkimuksen avulla löytyviä uusia ruoka-alan kestäviä liiketoimintamahdollisuuksia. Mukana on nyt alueen keskeisiä elintarvikejalostajia, oppilaitoksia, erilaisia teknologiayrityksiä, Valtion tekninen tutkimuslaitos ja Luonnonvarakeskus. Turun yliopistosta viimeisintä tutkimustietoa tuovat yhteiseen pöytään mm. kauppakorkeakoulu, funktionaalisten elintarvikkeiden tutkimuslaitos, tulevaisuuden teknologia ja elintarvikekemia.

Yrityssalon roolina on tuoda viimeisin tutkimus yritysten tavoitettavaksi ja tarjota uusia kontakteja sekä mahdollisuuksia yhteiseen ideointiin yritysten kanssa.
Lisätietoa: hilkka.halla@yrityssalo.fi ja laura.forsman@utu.fi
Siirry kirjeen alkuun
6. Ruoka-alan tapahtumia maakunnassamme

Ruoka-alan yrityksille on tarjolla paljon muitakin tapahtumia ja infoa.
Siirry kirjeen alkuun
7. KulTa -projekti tarjoaa tietoa ja uusia ajatuksia yritysten kasvuun pellolta pöytään
Suomalaisen ruoka-alan yrityksen – viljelijästä kauppiaaseen – menestyksen kansainvälistyvässä kilpailussa ratkaisee se, miten osaamme vastata kysynnän muutoksiin ja myös ennakoida muutoksia. Elintarvikeketju on muuttumassa verkostomaiseksi, kuluttajakeskeiseksi toimintaympäristöksi, jossa turvallisuuden ja terveellisyyden merkitys kasvaa.

Alan uudistumista vievät voimakkaasti eteenpäin
1) digitalisaatio
2) uudet tuotanto- ja jakeluteknologiat
3) uudenlaiset palvelulliset liiketoimintamallit. Turvallisen ruokaan tarvitaan laadukkaat ja jäljitettävät raaka-aineet ja monipuolinen osaajien verkosto.

Yrityssalo tarjoaa alan yrittäjille ajankohtaispäiviä, retkiä ja liiketoiminnan uudistamiseen tähtääviä klinikoita, tapaamisia ja liiketoiminnan sparrausta. Hankkeen palvelut ovat osallistujille maksuttomia.

KulTa-hanke rahoitetaan Varsinais-Suomen alueella Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Varsinais-Suomen Ely-keskuksen päätöksellä. Toimintaa koordinoi Turun yliopiston Brahea-keskus. Yrityssalossa toimintaa organisoi ja toteuttaa projektipäällikkö Hilkka Halla ja ruoka-alan vastuuhenkilönä toimii Jukka Heinonen.

Ota yhteyttä meihin, kun haluat kyseenalaistaa omaa liiketoimintaasi tai eväitä uuden etsimiseen.

Hilkka | hilkka.halla@yrityssalo.fi | puh 050 526 2081

Jukka | jukka.heinonen@yrityssalo.fi | puh 044 546 0035
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. 044 778 2142www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.