Siirry uutiskirjearkistoon.
Ajankohtaista matkailualan toimijoille tammikuussa 2019
Tähän matkailualan uutiskirjeeseen on koottu ajankohtaisia asioita matkailutoimijoille. Jatkossa lähetämme kuukausittain ajankohtaisia asioita uutiskirjeen muodossa sekä postaamme lähes päivittäin uutisia ja muuta kiinnostavaan Salon Matkailutoimijat FB-ryhmään. Mikäli et vielä kuulu suljettuun ryhmään, liity siihen. Muistathan että ryhmä ei ole markkinointia varten.

Mikäli et jatkossa halua Yrityssalosta vastaavia viestejä, klikkaa alhaalla olevasta linkistä 'Peruuta viestin tilaus'.

Kuva: Kulinariker magazine
SISÄLLYS
1.Vastaa sähköiseen kyselyymme ma 7.1.2019 mennessä
2.Tulevaisuuden ruokailmiöt & elämys lautasella 10.1.2019 Rav. Kastu, Salo
3.Matkailuhankkeen kick off Paraisilla Tammiluodon viinitilalla 1.2.2019
4.MATKA 2019 -messut Hgissä 17.-20.1.2019
5.Digitaalinen asiakaskokemus -työpaja. Maksuton työpaja 30.1.2019 Logomossa
6.Luontomatkaajan oppaat valmiina
7.Tapahtumajärjestäjän opas Salo valmiina
8.Kulinariker lehden toimittajavierailu 09/2018
 

1. Vastaa sähköiseen kyselyymme ma 7.1.2019 mennessä

Nyt Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa kehittämistoimiin!

Selvitämme kyselyn avulla Salon, Kemiönsaaren ja Paraisten matkailuyritysten sekä Metsähallituksen yhteistyöyritysten ajatuksia yritystoiminnan kasvuun sekä tulevaisuuden kehittämistarpeisiin. Kysely on äärimmäisen tärkeä työkalu meille, joten toivomme että ehdit käyttämään hetken ajastasi vastaamiseen.
Kyselyn tulokset käsitellään nimettöminä. Mikäli haluat tulokset tiedoksesi, muista jättää yhteystiedot kyselyn loppuun.

Kyselyn toteuttaa yhteistyössä Yrityssalo, Kemiönsaaren kunta, Paraisten kaupunki ja Metsähallitus.
Siirry kirjeen alkuun
2. Tulevaisuuden ruokailmiöt & elämys lautasella 10.1.2019 Rav. Kastu, Salo

Tulevaisuuden ruokailmiöt & elämys lautasella

Kuluttajien käyttäytyminen ja suhtautuminen ruokaan on muuttumassa. Syöminen ei välttämättä tarkoita vain sitä, että vatsa täytetään ruualla. Voimakkaimmin kasvussa on yksilöllisyyteen ja elämyksellisyyteen liittyvät ilmiöt kuten ruokahifistely sekä ruokaseikkailut.

Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija Sami Koponen on ns. ’’foodie’’ eli ruokaintoilija, jonka sydäntä lähellä on tutkia ruokakulttuurin muutoksia. Puheenvuorossaan Sami kertoo ’foodiesmin’ taustoja ja nykyisyyttä ja avaa uusia näkökulmia nykyhetkeen ja tulevaan.

Tervetuloa mukaan kuulemaan ohjelman aiheista lisää! Varaa paikkasi ja ilmoittaudu mukaan!

Aika: to 10.1.2019 klo 14 – 17.00.
Paikka: Ravintola Kastu, Helsingintie 3, Salo
Kenelle: Tilaisuus on tarkoitettu koko ruokaketjun toimijoille: erityisesti ravintoloille, kahviloille, cateringyrityksille sekä kaikille aiheista kiinnostuneille
Ilmoittaudu mukaan tästä

Ohjelma to 10.1.2019:
Klo 14.00 Tervetuloa Ravintola Kastuun! Kastun tarina | ravintoloitsijat paikalla

Elämys lautasella, olkaa hyvä! Tulevaisuuden ruokailmiöt | Sami Koponen, Helsingin yliopisto

Mathildedal – pittoreski kylä täynnä artesaaneja | Elina Rantamäki, Mathildedalin kyläleipuri

Ruokamatkailun suosio kasvussa – ruoka ratkaisee matkakohteen valinnan | Maija Pirvola, Yrityssalo

Lähiruokayritysten ja ravintoloiden väliset kumppanuusmallit (pari käytännön esimerkkiä)
Suomi Syö tutkimuksen tuloksia liittyen lähiruokaan | Johanna Mattila, Turun yliopiston Brahea-keskus

Klo 17.00 Yhteenveto ja tilaisuuden päätös
Siirry kirjeen alkuun
3. Matkailuhankkeen kick off Paraisilla Tammiluodon viinitilalla 1.2.2019

Meillä on nyt uusia kuvioita matkailun kehittämisessä! Uusi matkailun kehittämishanke on alkanut yhteistyössä Kemiönsaaren ja Metsähallituksen sekä Paraisten kanssa. Tervetuloa mukaan hankkeen toimintaan ja kehittämiseen – tehdään yhdessä matkailusta kasvuala!

Kick off tilaisuus pidetään Paraisilla Tammiluodon viinitilalla 1.2.2019 klo 9-12. Siellä kerromme tarkemmin maaseuturahaston rahoittamasta yhteistyöhankkeesta ja siitä mitä millaisia toimenpiteitä alueella toimivat yritykset nyt kaipaavat! Vastaa siis kyselyymme 7.1 mennessä ja vaikuta tekemisiimme.

Tarkempi ohjelma ja ilmoittauitumislinkki tulossa viikolla 2
Siirry kirjeen alkuun
4. MATKA 2019 -messut Hgissä 17.-20.1.2019

Salo on mukana Matkamessuilla 17.-20.1.2019 ja osa messujen suurinta yhteisosastoa Suomen Saaristo. Yhteisosastolla on mukana Salon lisäksi koko lounaisen Suomen rannikkoalue: Raasepori, Hanko, Salo, Kemiönsaari, Kaarina, Parainen, Turku, Ahvenanmaa, Naantali, Uusikaupunki, Kustavi. Velkua, Rauma, Pori.

Salon osastolla on mukana neljä eri yritysryhmää: Särkisalo, Mathildedal, Metsähallitus sekä Salon kulttuuripalvelut ja Salon Taidemuseo Veturitalli ja Wiurilan kesä -näyttely. Salon kaupungin sekä osallistuvien yritysten panostus messuille on merkittävä ja siitä hyötyy varmasti koko alue. Messuilla julkaistaa myös uusi Salo 2019 -esite. Messut ovat avoinna 17.1 vain ammattilaisille ja muina päivinä klo pe 9-19, la-su 10-18.

Messujen yhteydessä järjestetään ajankohtaisia Matkatieto -tietoiskuja.
Siirry kirjeen alkuun
5. Digitaalinen asiakaskokemus -työpaja. Maksuton työpaja 30.1.2019 Logomossa

Maksuton työpaja järjestetään 30.1.2019 Logomossa. Työpajaan otetaan 10 yritystä (1-2 edustajaa/yritys). Ilmoittaudu mukaan 22.1.2019 mennessä, paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset 22.1.2019 mennessä osoitteessa: www.lyyti.fi/reg/digitaalinen_asiakaskokemus
OHJELMA:
9.00–10:30 Lyhyt katsaus ennakkotehtävään ja käytännön ohjeistusta digitaalisen löydettävyyden ja saavutettavuuden parantamiseksi
10:30–10.45 Kahvitauko
10:45–11:30 Digitaalisen löydettävyyden ja saavutettavuuden kehittäminen käytännössä
11:30–12:30 Lounas (omakustanteinen)
12:30–14:00 Digitaalisten jakelukanavien toimintaperiaatteet ja Visit Finlandin kansainvälistymiskriteerit
14:00–14:20 Kahvitauko
14:20–15:45 Asiakaspalvelu kiinteänä osana asiakkaan ostokokemusta verkossa
Työpajan tarjoaa Varsinais-Suomen liiton rahoittama Matkailun digitaaliset ja fyysiset palveluketjut -hanke.
Siirry kirjeen alkuun
6. Luontomatkaajan oppaat valmiina

Luontomatkailu on nyt todellakin in! Suomen luonto, neljä eri vuodenaikaa ja luonnon tarjoamat hienot elämykset innostavat matkailijoita - niin kotimaisia kuin ulkomaisia - liikkumaan luonnossa. Olemme koonneet omatoimiselle matkaajalle vinkkejä ja retkiehdotuksia Teijon kansallispuistoon ja Saaristomeren kansallispuistoon. Luontomatkaajan oppaat löytyvät suomenkielisinä. Ne on helppo linkittää esim. omille sivuille tai painettuja oppaita voi noutaa Salon kaupungintalolta.

Siirry kirjeen alkuun
7. Tapahtumajärjestäjän opas Salo valmiina

Tapahtumamatkailu tuo Saloon paljon päiväkävijöitä ja myös yöpyjiä. Haluamme siksi tehdä tapahtumien järjestämisen entistä helpommaksi ja siksi olemme koonneet tapahtumajärjestäjille suunnatun oppaan. Opaasta löytyy tärkeää tietoa mm. lupiin ka ilmoitusten tekemiseen.

Siirry kirjeen alkuun
8. Kulinariker lehden toimittajavierailu 09/2018

Syyskuussa meillä vieraili saksalainen ruokatoimittajapariskunta tekemässä juttua. He vierailivat saaristossa ja järvi-Suomessa ja tekivät ruoka-aiheisen artikkelisarjan seuraavista teemoista: Topics: slow Finland, happiness, wellbeing, food, outdoor and cultural highlights and interesting locals

Tässä artikkelissa on monta yritystä mukana:
https://www.kulinariker.de/index.php/lifestyle/item/1573-mathildedal-an-der-suedwestlichen-kueste-finnlands-teil-2?fbclid=IwAR1gwjSWr9lmEKnICU3oRGbeOPARO7mLASK_J0hF9LfLZO1zl7knJevlQek

Tässä artikkelissa nostetaan esille Mathildedalin ruukkikylä, Teijon kansallispuisto ja Samin upea luontoruokailu:
https://www.kulinariker.de/index.php/lifestyle/item/1572-mathildedal-an-der-suedwestlichen-kueste-finnlands-teil-1?fbclid=IwAR2mT7Lhrceg-n4ZBxgX613zIVNDsHRX9Yf83MTuWxyDGpUCqFfg5gqhV10
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. 044 778 2142www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.