Siirry uutiskirjearkistoon.
UUTISKIRJE RUOKAYRITYKSILLE – PELLOLTA PÖYTÄÄN
Tervetuloa Yrityssalon ruokayrityksille suunnatun uutiskirjeen lukijaksi!

Sadonkorjuu jatkuu pelloilla ja palstoilla. Me Yrityssalossa olemme palanneet etsimään ja tarjoamaan eväitä ruokayrittäjien kasvun helpottamaan.

Tässä muutamia näytteitä tulevista tapahtumista!

Mikäli et jatkossa halua Yrityssalosta vastaavia viestejä, ilmoitathan siitäkin meille => hilkka.halla@yrityssalo.fi
SISÄLLYS
1.Artesaaniruoan SM-kilpailut | ilmoittaudu 25.8. mennessä
2.Osta tilalta! -päivä la 14.9.2019
3.Talousjohtajan tietolaari: Talous on tulos toiminnasta –infoilta 2.10.
4.Tehoja irti teknologiasta -tutustumisretki Tammelaan, HAMK Mustialan digiratkaisuihin 10.10.
5.Paikallisilla elintarvikkeilla kansainvälisille markkinoille 30.10
6.Lisää liiketoimintaa kalan ja maatalouden sivutuotteiden kestävästä hyödyntämisestä 4.9.
7.Ratkaisuja vesiteknologian haasteisiin – elintarviketeollisuus -työpaja 19.9.
8.Alkuun ja uudistumaan
9.KulTa -projekti tarjoaa tietoa ja uusia ajatuksia yritysten kasvuun pellolta pöytään
 

1. Artesaaniruoan SM-kilpailut | ilmoittaudu 25.8. mennessä

Artesaaniruoan SM-kilpailut

Osallistumalla 13. – 15.9. Jyväskylässä järjestettäville Artesaaniruoan SM-kisoille saat näkyvyyttä premium-elintarvikkeellesi ja yrityksellesi. Saat uusia ideoita muilta ruoka-alan huippuosaajilta ja samalla keräät kokemusta 2020 Turussa pidettäviin kisoihin. Tutustu, miksi osallistuminen kannattaa.
Ilmoittaudu 25.8. mennessä.

Siirry kirjeen alkuun
2. Osta tilalta! -päivä la 14.9.2019

Osta tilalta! –päivänä - la 14.9. - tuottajat ja kuluttajat kohtaavat

Osta tilalta! -päivänä juhlitaan ruoan tuottajia ja lähiruokaa ympäri Suomea. Päivän aikana voi tutustua maatilojen toimintaan ja ruoantuottajiin sekä ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tiloilta.

Viime vuonna Varsinais-Suomesta osallistui tapahtumaan lähes 50 tilaa. Tänä vuonna Salon seudulle mahtuisi mukaan uusia tiloja. Tapahtuman järjestää Maaseuturahasto yhteistyössä useiden ruoka-alan järjestöjen ja kehittäjien kanssa.


Siirry kirjeen alkuun
3. Talousjohtajan tietolaari: Talous on tulos toiminnasta –infoilta 2.10.

Talousjohtajan tietolaari: Talous on tulos toiminnasta –infoilta 2.10. klo 17-20

Haluaisitko ymmärtää paremmin, mitä tilinpäätöksesi tarkoittaa? Entä miten talouslukuja voisi käyttää oman yrityksen käytännön toiminnassa?

Aika: Ke 2.10.2019 klo 17-20
Paikka: Salon IoT Campus, Joensuunkatu 7, Salo

Illan aikana tutustumme tuloslaskelman ja taseen ”anatomiaan”. Jokaisella tilinpäätöksen numerolla on merkitys kuten ihmiskehon osillakin. Tule kuulemaan, miten tunnuslukujakin voidaan ”kuntouttaa.” Tilaisuus on maksuton.


Tilaisuus aloittaa Talousjohtajan tietolaari –infojen sarjan. Tilaisuuksia järjestetään 2019-2020 aikana eri puolilla Varsinais-Suomea liiketoimintaosaamisen eri aiheista.

Lisätietoa hilkka.halla@yrityssalo.fi


Siirry kirjeen alkuun
4. Tehoja irti teknologiasta -tutustumisretki Tammelaan, HAMK Mustialan digiratkaisuihin 10.10.

Tule mukaan Tehoja irti teknologiasta- tutustumisretkelle Tammelaan tutustumaan HAMK Mustialan digiratkaisuihin 10.10.

Mustialan koulutila seuraa digiratkaisujen avulla polttoainekustannusta, optimoi rehulogistiikka, varmistaa viljelytoimien oikea-aikaisuutta, todentaa varastojen määrätä ja laatua sekä näin säästää kustannuksia. Opintomatkallamme mietitään, miten ratkaisuja voisi käyttää omassa yrityksessä. Osallistumme samalla matkalla Mustialassa kasvukauden koetoiminnan tuloksia käsittelevään seminaariin.

KulTa-hanke järjestää maksuttoman bussikuljetuksen. Mustialassa omakustanteinen ruokailu perinteikkäässä Huttulan ravintolassa.

Lähtö Salosta Salo IoT Campukselta klo 8. Paluu samaan paikkaan n. klo 16. Matkan varrelta pääsee mukaan, sovi siitä erikseen Hilkan kanssa.

Lisätietoja: hilkka.halla@yrityssalo.fi
Siirry kirjeen alkuun
5. Paikallisilla elintarvikkeilla kansainvälisille markkinoille 30.10

Paikallisilla elintarvikkeilla kansainvälisille markkinoille
– painavaa asiaa elintarvikkeiden viennistä kiinnostuneille yrityksille ja yhteistyökumppaneille

Aika: 30.10 klo 15-20
Paikka: Salo IoT Campus, Joensuunkatu 7, Salo

Ruokamarkkinat toimivat maailman laajuisesti ja sähköisten kanavien avulla pienikin yritys voi löytää asiakkaansa vaikka toiselta puolen maapalloa. Fennopromo Oy:n kouluttajat kertovat, mitä pitää huomioida, kun halutaan kasvaa kansainvälisille markkinoille.

Paikalla esimerkkejä tuotteista, jotka puhuttavat nyt maailmalla ja alueen ruokayrittäjiä yrittäjiä kertomassa omista vientikokemuksistaan. Tilaisuus on maksuton.


Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä maakunnan ruokahankkeet Kuluttajat ruokatalouden keskiössä (KulTa), Laatumarja, Luomumpi Varsinais-Suomi, Menestyvä maatila ja Vastuullista proteiinia pöytään.
Siirry kirjeen alkuun
6. Lisää liiketoimintaa kalan ja maatalouden sivutuotteiden kestävästä hyödyntämisestä 4.9.

Lisää liiketoimintaa kalan ja maatalouden sivutuotteiden kestävästä hyödyntämisestä Varsinais-Suomessa -aamiaistilaisuus

Aika: ke 4.9.2019 klo 8.30–10.30
Paikka: Ravintola Tårget, Linnankatu 3a, Turku

Miten vesiin ja vesivaroihin nojaavasta liiketoiminnasta, kuten vesiviljelystä ja alihyödynnettyjen kalakantojen käytöstä saadaan sekä kestävää että kannattavaa liiketoimintaa Varsinais-Suomessa? Miten vesiensuojelu saadaan käännettyä liiketoiminnaksi esimerkiksi lannan ravinteiden kierrätystä edistämällä?

Siirry kirjeen alkuun
7. Ratkaisuja vesiteknologian haasteisiin – elintarviketeollisuus -työpaja 19.9.

Ratkaisuja vesiteknologian haasteisiin – elintarviketeollisuus -työpaja

Aika: To 19.9.2019 klo 10-17
Paikka: Joukahaisenkatu 3, Turku, ICT-talo, auditorio Gamma

Lisätietoja: Hannamaria Yliruusi hannamaria.yliruusi@turkuamk.fi, +358 50 598 5599

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Foodtech Platform Finland ja Loura-vesiverkosto
Siirry kirjeen alkuun
8. Alkuun ja uudistumaan

Haluatko tulla päivittämään yrittäjyyden peruspilareita helposti ja maksuttomasti innokkaiden alkavien yrittäjien kanssa yhdessä oppien? Infosetti, INFOMO, tarjoaa tuoreemmille ja kokeneemmille yrittäjyydestä kiinnostuneille teemailtoja yrittäjyydestä. Hyödynnä kaikki tai valitsemasi syksyn 2019 infoillat.

Osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää ilmoittautumista ennakkoon jokaiseen infoiltaan.
Muistathan käydä ilmoittautumassa mukaan: http://www.yrityssalo.fi/tapahtumat/

STARTTITIETOA YRITTÄJYYTEEN to 29.8.
Yritysmuodot ja yrityksen hallinto, ALV ja yritysverotus, Maksuliike, Yrittäjäyhdistykset, Toimintaympäristö, Yrittäjätarina

YRITYKSEN RAHOITUS JA TUET ti 3.9.
Finnveran rahoitusvaihtoehdot, Pankin rahoitusnäkökulmat, Starttiraha, Yritystuet, Kannattavuus ja sudenkuopat, Rekrytointi ja palkkatuki

TURVATUSTI YRITTÄJYYTEEN ke 11.9.
Yrityskummitoiminta, Työterveyshuolto, Yrittäjän työttömyysturva, Laki-, ipr- ja sopimusasiat, Yrittäjän vakuutusturva, Yrityksen vakuutukset

MYYNNISTÄ YRITYKSEN MENESTYS to 19.9.
Yrityksen sähköinen myynti- ja markkinointi, sähköinen näkyvyys, Yhteistyö median kanssa, Viestintä, Verkostot

VAIHTOEHTOVÄYLIÄ YRITTÄJYYTEEN to 3.10.
Kevytyrittäjyys/laskutuspalvelu, Omistajanvaihdokset, yrityskauppa, osakkuus, Franchise –yrittäjyys, Osuuskunta ja TE –toimiston

Aika: klo 16.30 – n. 20.00
Paikka: Salo IOT Campus, Joensuunkatu 7.
Lisätietoja armi.metsanoja@yrityssalo.fi puhelin 044 546 0039



Siirry kirjeen alkuun
9. KulTa -projekti tarjoaa tietoa ja uusia ajatuksia yritysten kasvuun pellolta pöytään
Suomalaisen ruoka-alan yrityksen – viljelijästä kauppiaaseen – menestyksen kansainvälistyvässä kilpailussa ratkaisee se, miten osaamme vastata kysynnän muutoksiin ja myös ennakoida muutoksia. Elintarvikeketju on muuttumassa verkostomaiseksi, kuluttajakeskeiseksi toimintaympäristöksi, jossa turvallisuuden ja terveellisyyden merkitys kasvaa.

Alan uudistumista vievät voimakkaasti eteenpäin
1) digitalisaatio
2) uudet tuotanto- ja jakeluteknologiat
3) uudenlaiset palvelulliset liiketoimintamallit. Turvallisen ruokaan tarvitaan laadukkaat ja jäljitettävät raaka-aineet ja monipuolinen osaajien verkosto.

Yrityssalo tarjoaa alan yrittäjille ajankohtaispäiviä, retkiä ja liiketoiminnan uudistamiseen tähtääviä klinikoita, tapaamisia ja liiketoiminnan sparrausta. Hankkeen palvelut ovat osallistujille maksuttomia.

KulTa-hanke rahoitetaan Varsinais-Suomen alueella Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Varsinais-Suomen Ely-keskuksen päätöksellä. Toimintaa koordinoi Turun yliopiston Brahea-keskus. Yrityssalossa toimintaa organisoi ja toteuttaa projektipäällikkö Hilkka Halla ja ruoka-alan vastuuhenkilönä toimii Jukka Heinonen.

Ota yhteyttä meihin, kun haluat kyseenalaistaa omaa liiketoimintaasi tai eväitä uuden etsimiseen.

Hilkka | hilkka.halla@yrityssalo.fi | puh 050 526 2081

Jukka | jukka.heinonen@yrityssalo.fi | puh 044 546 0035
Siirry kirjeen alkuun
Yrityssalo Oy | Joensuunkatu 7


24100 Salo | p. 044 778 2142www.yrityssalo.fi
Peruuta uutiskirjeen tilaus.